2022 Yılı Ulusal Staj Programı Uygulaması
Tüm kamu kurumlarının stajyer alımını gerçekleştirdiği 2022 Ulusal Staj Programı uygulama süreci aşağıda belirtilmiştir.
  • Ulusal Staj Programı kapsamında stajı kabul alan öğrencilerin bölümüne, daha önce staj yapıp yapmadığına, kaçıncı stajı olduğuna, gönüllü/zorunlu stajı olup olmadığına bakılmaksızın sigorta işlemleri öğrencinin öğrenim gördüğü Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilmektedir.
  • Teklif gönderen kurumların staj başlatma faaliyetleri birbirinden farklı işlemekle birlikte süreç takibinin öğrenciler tarafından yapılması gerekmektedir.
  • Program kapsamında staj teklifini kabul eden öğrencilerin sigorta giriş işlemlerinin başlatılması için; staj teklifi yapan kurumun ‘Stajı Kabul Aldığına Dair Yazıyı’ EBYS (Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi) üstünden Kayseri Üniversitesi Rektörlüğüne bildirmesi gerekmektedir. Kurumlara gerekli bilgilendirmelerin yapılması mesuliyeti öğrencilere aittir.
  • Program kapsamında staj yapacak öğrenci isimlerinin birimlere bildirilmesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapılacaktır.
  • Staj sırasında öğrenciliğin devam etmesi zorunludur. Mezun olmak üzere olan ön lisans 2. sınıf ve lisans 4. sınıf öğrencilerinin sigorta işlemleri gerçekleştirilirken mezuniyet tarihleri dikkate alınmadır.
  • Stajla ilgili gerekli evrakların staj başlangıç tarihinden en az 7 gün önce teslim edilmesi gerekmektedir. Muhtemel aksaklık ve zorlukların mesuliyeti öğrencilere aittir.
  • Staj komisyonlarının Program kapsamında yapılan stajların zorunlu stajlara saydırılabilmesi için, öğrencinin bulunduğu bölüm/ program ders bilgi paketinde belirtilen zorunlu staj süresinin kesintisiz şekilde tamamlanmış olması gerekmektedir (Program kapsamında yapılan stajın, zorunlu stajın yerine sayılması ilgili biriminin onayına bağlıdır).
  • Üniversitemizde 2021- 2022 Eğitim Öğretim Döneminde öğrenim gören II. sınıf öğrencilerinin "Kariyer Kapısı Kapsamında Stajlarını Tamamlayamayacak" olanların hak kaybına uğramamaları için stajlarını ödev proje şeklinde yapmalarına karar verilmiştir. Verilen karara istinaden bu durumda staj yapacak öğrencilerin ödev proje süreci (ödev/proje verme, takibi, kontrolü vb.) ilgili Akademik Birim staj komisyonları tarafından takip edilecektir. Stajı ödev/proje şeklinde kabul edilen öğrencilerin Yönetim Kurulu Kararı alınarak Rektörlük Makamına (Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı) bildirilecektir.

16 Mayıs 2022 Pazartesi